Tour du ALS

In 2014 fietste Pascal moeiteloos zelf naar de top in een team van vijf wielrenners.

In 2015 werd er een tandem ingevlogen door Stichting ALS op de weg. Het team werd groter: 8 wielrenners, een hardloper en een wandelaar stonden op de top.
Dit was een echte teamprestatie. Met Abe als wegkapitein voorop de tandem en Pascal daarachter. De andere fietsers wisselden elkaar af met het al fietsend duwen van de tandem. Op de flanken van de Mont Ventoux stonden Pascal’s vrouw, kinderen, familie en vrienden voor de morele ondersteuning.

Op 3 juni 2016 fietste Team Pascal weer bergop, nu met Pascal als supporter op de hellingen van de Mont Ventoux. Wederom was er sprake van een echte teamprestatie, de fietsers die het moeilijk hadden kregen een duwtje van diegenen die nog iets overhadden.
De ontlading aan de top was groot toen de 9 fietsers zagen dat Pascal hen opwachtte bij de finish.

Met deelname aan Tour du ALS is het de bedoeling geld op te halen voor onderzoek waarmee ALS versnelt de wereld uit wordt geholpen. Het streefbedrag van €1500,- per deelnemer werd ook dit jaar weer ruimschoots gehaald. De inspanning van velen voor de diverse acties en de spontane donaties hebben er voor gezorgd dat team Pascal ruim € 18.000,00 bij elkaar heeft gebracht.

Graag stellen wij de fietsers even aan u voor:
20150528-084  Henk Bles alias Abe
Lid van het eerste uur, vaste fietsmaat van Pascal. Vorig jaar wegkapitein van de ploeg en bestuurder van de tandem. Maakt graag een plan.

20150528-077 Aram van de Velde
Gaat ook voor zijn derde Tour du ALS, zwager van Pascal.
Stille kracht, niet te beroerd om bij de eerstvolgende boom over te dragen.

20150528-075 Rik Kuiper
Initiatiefnemer voor de derde Tour du ALS met team Pascal.
Overbuurman van Pascal, heeft de top al eens lopend bereikt.

20150528-083 HendrikJan Stenhuis
Collega van Pascal,  ontpopte zich vorig jaar als de cameraman van de ploeg. Verantwoordelijk voor de hier getoonde video. Gezien het uitrustingsniveau van zijn fiets tevens de waterdrager.

20150528-076 Annette Schoenmaker
Collega van Pascal, heeft vorig jaar laten zien dat je als vrouw prima mee kunt in team Pascal. Heeft een multifunctionele bril die niet alleen beschermt tegen de zon.

guusGuus Pattinasarany

Solliciteerde afgelopen keer naar de titel “meest enthousiaste supporter”. Wil dit jaar graag zelf aangemoedigd worden. Deze collega van Pascal maakte veel indruk op de kinderen door   kroepoek met ze te bakken.

image2 Rikkert Hein

Nadat hij afgelopen jaar samen met zijn schoonmoeder zijn schoonzus Annette van de nodige morele steun heeft voorzien op de flanken van de Mont Ventoux gaat hij dit jaar proberen om zelf de berg te bedwingen.

image1Ellis Hein – Schoenmaker

Is enthousiast geraakt door  de verhalen van haar zus en man over de 2015 editie van de Tour du ALS. Ook zij weet dat als je de top wilt halen Team Pascal de beste ploeg is om dit mee te realiseren.

touduals

De strijd tegen ALS